header-logo

Afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de uitvaart of begrafenis aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost naasten eruit putten, is onze ervaring. Met teksten, muziek, beelden en eigen inbreng maakt u elke uitvaart, groot of klein, traditioneel of eigenzinnig, uniek.

Voorbereiding

In een gesprek voorafgaand aan de uitvaart lopen wij samen met u door hoe u de uitvaart wilt vormgeven. In de dagen erna houden we contact met u. Om te zien hoe u het maakt en om de praktische zaken rondom de uitvaart af te stemmen. Op de dag van het afscheid sluiten we samen met u de kist. Daarna brengen we de overledene naar de plek van de uitvaart. Vaak is dat een kerk, uitvaartcentrum of crematorium maar afscheid nemen kan ook op een persoonlijke locatie.

De afscheidsbijeenkomst

In een aparte ruimte kunt u zich in alle rust voorbereiden op de uitvaart. We begeleiden u naar uw plaats in de zaal, meestal nadat de anderen genodigden er al zijn. Veel nabestaanden vinden het prettig als wij als ceremoniemeester optreden: we kondigen sprekers en muziekstukken aan en kunnen teksten uitspreken. Wilt u ook, of in plaats hiervan, een geestelijke of een professionele woorddienstbegeleider inschakelen, dan kunnen wij dit voor u regelen. In het geval van een begrafenis brengen we de overledene na de afscheidsbijeenkomst naar de begraafplaats. Daar wordt vaak nog een laatste woord van afscheid gehouden. Bij een crematie mag u als u dat wilt met een klein gezelschap de overledene begeleiden naar de ovenruimte.

Na afloop

Na de emotie van de afscheidsbijeenkomst is het fijn om met de aanwezigen in een informele sfeer herinneringen op te halen. Vrijwel al onze uitvaartcentra en crematoria hebben een ruimte waar u genodigden kunt ontvangen. De hapjes en drankjes die wij daar serveren kiest u zelf uit. Hierbij kunt u zich natuurlijk laten inspireren door de lievelingsgerechten en -drankjes van de overledene

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een afscheidsbijeenkomst bij Restaurant De Huiskamer? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier of plaats direct uw reservering.


Direct online reserveren

Reserveer direct online. U ontvangt na reservering van ons een bevestiging zodra uw reservering definitief is.

Klik hier om te reserveren

Voor kleine groepen beschikken wij over diverse ruimte's om ook privé te dineren. Groepen vanaf 20 personen kunnen ook terecht in onze landelijke zaal  www.de2dekamer.nl of vraag een vrijblijvende offerte klik hier.

Populair: High Tea

High Wine
High Bier
High tea
 

Populair: High Tea
Bekijk variaties right-arraw

Huiskamer Ansen @HuiskamerAnsen

Alleen op tweede kerstdag nog beperkt plaats voor onze kerst High Tea. Reserveer snel vol=vol

tw-icon