header-logo

Geboortefeest in Drenthe

Een kraamfeest is bedoelt om in één keer al het bezoek te ontvangen dat de baby wil komen kijken.  Natuurlijk zijn opa, oma en ooms en tantes eerder welkom, maar hoe ga je om met familie, buren, vrienden, collega’s etc.  Je kunt wekenlang iedere dag bezoek krijgen, maar je kunt voor deze personen een kraamfeest geven.

Kraamfeest voorbereiden

1. Voorbereiding is het halve werk

Als de baby is geboren ben je drukker dan je denkt. Begin tijdens de zwangerschap al met de voorbereiding van het kraamfeest.

- Bedenk wie je gaat uitnodigen en zorg voor actuele adressenlijst

- Organiseer je het zelf, of huur je professionele hulp in?

- Beslis de tijdsduur en het tijdstip  van het kraamfeest

- De baby vraagt misschien op dat moment te veel aandacht van je.  Regel  hulp voor tijdens het kraamfeest  zodat het gastenboek wordt getekend, baby verschonen etc. 

2. Kraamkado

Ook hier geldt voorbereiding! Maak een lijst van kraamkado’s  zodat je niet 12 knuffels en 14 slabbetjes ontvangt.  Deze lijst kun je kenbaar maken op een internetsite of webblog, of vraag een vriendin om dit te coördineren. Ze kan bijvoorbeeld de lijst via e-mail doorsturen naar de gasten, en afstrepen wat er gekocht gaat worden. Je kunt bij diverse babyzaken ook een lijst neerleggen, en de gasten op deze babyzaak wijzen bij de uitnodiging.  De babyzaak zal dan afstrepen wat er al gekocht is. Erg handig, zo ontvang je niets dubbel, en zijn het allemaal kraamkado’s die je graag wilt.

3. Uitnodigen

Stuur je geboortekaartjes? Laat dan  de datum van het kraamfeest hierop drukken, en waar de kadolijst te vinden is. Zo heb je dat meteen afgetikt, en voorkom je onduidelijkheid.

4. Kinderhoek

Zorg ervoor dat kinderen die meekomen zich vermaken met speelgoed of leg een stapel DVD’s klaar.

Wil je echt voor de dag komen? Huur dan een clown/goochelaar/poppenkastspeler/ schminker.

5. Trakteren van hapjes en recepten

Koffie, thee, bier/wijn of trek je voor iedereen de champagne open? Natuurlijk kan beschuit met muisjes niet ontbreken, maar er zijn talloze varianten hierop te vinden.  Slagroomsoesjes gedoopt in chocoladesaus met daar muisjes op of Petit four. Hou je het feest ’s middags? Dan is een buffet een idee, of verzorg een barbecue.

6. Versiering & feestartikelen

Laat zien dat er feest is! Versiering is een must bij kraamfeesten. Ballonnen, slingers en  nog veel meer bestel je op tijd online. Denk ook aan servies, (onbreekbare) bekers, gebaksborden en bestek.

7. Alles draait om de baby.

Je gasten zijn erg nieuwsgierig naar de baby. Wees duidelijk hoe je omgaat met gasten die de baby willen vasthouden. Een kind dat van arm naar arm gaat kan erg vermoeid raken door alle aandacht. Dit kan zich ook uiten na het feest (’s nachts onrustig slapen bijvoorbeeld). Geef de baby alle rust! Leg het in de kinderwagen, of draag het in een draagdoek. Denk ook aan de gasten die graag de babykamer willen zien. Doe dit niet als de baby daar slaapt. Trek je ook tijdig terug als de baby zijn voeding moet hebben. De gasten zullen begrijpen dat jij en de baby niet alle tijd hebben.

8. Herinnering

Maak een gastenboek of laat alle gasten een persoonlijke boodschap voor de baby inspreken op video.  Je kunt ook de gasten een wens op een kaartje laten schrijven wat je aan een paar takken vastmaakt die je in een vaas doet. Deze kaartjes kun je later weer in een babyboek plakken. Leuk voor later!

9. Bedankjes voor de gasten

De eerste weken heb je natuurlijk veel foto’s van je baby gemaakt. Print ze uit, of laat ze afdrukken en plaats ze in een fotomap die je rond kunt laten gaan op het kraamfeest. Je kunt ook foto’s van de babykamer hierbij doen zodat niet alle gasten op het kamertje hoeven te gaan kijken, en de foto’s van de echo. Maak van de mooiste foto extra afdrukken en geef die aan de gasten mee als herinnering. Schrijf op de achterkant je dank voor de komst op het kraamfeest.

10. Geniet

Als je goed bent voorbereid gaat alles gemakkelijker. Geniet van de aandacht, vermaak je met de gasten. Ze zijn speciaal voor jullie baby gekomen

Kraamfeest locatie reserveren

Afhankelijk van uw budget en wensen maak we graag een arrangement voor u op maat.

Wilt u meer informatie over een kraamfeest bij Restaurant De Huiskamer? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier of plaats direct uw reservering. Restaurant De Huiskamer heeft een mooie landelijke zaal met privé terras voor feesten en partijen.


Direct online reserveren

Reserveer direct online. U ontvangt na reservering van ons een bevestiging zodra uw reservering definitief is.

Klik hier om te reserveren

Voor kleine groepen beschikken wij over diverse ruimte's om ook privé te dineren. Groepen vanaf 20 personen kunnen ook terecht in onze landelijke zaal  www.de2dekamer.nl of vraag een vrijblijvende offerte klik hier.

Populair: High Tea

High Wine
High Bier
High tea
 

Populair: High Tea
Bekijk variaties right-arraw

Huiskamer Ansen @HuiskamerAnsen

Alleen op tweede kerstdag nog beperkt plaats voor onze kerst High Tea. Reserveer snel vol=vol

tw-icon